latinica  ћирилица
21/11/2022 |  12:13 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Додик: Подршка институција Српске МУП-у неће изостати (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да ће институције Српске подржавати Министарство унутрашњих послова и Полицију чији припадници морају учинити све како би били сачувани јавни ред и мир.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је честитао крсну славу МУП-а - Светог архангела Михаила.

- Крсну славу да прославите у миру и да све више напредујете. Морате сачувати јавни ред и мир за добробит наших грађана - рекао је Додик у Центру за обуку МУП-а у Залужанима код Бањалуке и додао да се данас обиљежава више значајних догађаја за српски народ, подсјетивши на улазак српске војске и ослобођење Бањалуке у Првом свјетском рату.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

- На данашњи дан је потписан и Дејтонски мировни споразум који смо прихватили и одлучили да будемо у државној заједници која се зове БиХ - додао је Додик и поновио да је од потписивања овај споразум оскрнављен наметањима високих представника, што је недопустиво.

Истакао је да Српска данас слави мир, да је стабилна, и да се то огледа и у чињеници да политички и институционално функционише у оквиру Устава.

Он је напоменуо да је у протеклом периоду улагано у цијелу Републику Српску од Требиња, Вишеграда, Јахорине до Бањалуке и подсјетио да се у Српској граде и ауто-путеви, с циљем спајања Бањалуке и Бијељине.

Неопходно је вратити надлежности Републике Српске, каже Додик и додаје да ће Српска показати карактер у годинама које долазе, с циљем очувања уставно-правне позиције. Веома је битно што је Полиција Српске вратила своје достојанство и да је сачувана упркос бројним покушајима да буде укинута.

- Сви који заврше Полицијску академију добијају посао. Желим вам да останете патриоте одане нашим грађанима, слободи и миру - поручио је Додик.