latinica  ћирилица
22/11/2022 |  22:01 ⇒ 23/11/2022 | 11:38 | Аутор: РТРС

Аустралија повела, Французи преокренули

У посљедњој утакмици трећег дана Мундијала у Катару у групи Д, селекција Францске савладала је послије преокрета Аустралију (4:1).
Аустралија Француска (Фото: EPA-EFE/Ronald Wittek) -
Аустралија Француска (Фото: EPA-EFE/Ronald Wittek)

Актулени шампион свијета није добро отворио утакмицу, па су Аустралци повели преко Годвина у деветом минуту. Ипак, велики индивидуални квалитет "Галских пијетлова" режирао је преокрет у само пет минута.

Играо се 27. минут када је Рабио погодио главом, а пет минута касније Жиру доноси преокрет за 2:1.

У наставку Французи додају гас, а Мбапе у 67. минуту погађа за 3:1. Само четири минута касније Жиру постиже свој други погодак на утакмици, а укупно 51. у дресу Француза за великих 4:1.

У првом мечу ове групе, Тунис и Данска играли су без голова (0:0).

Французи с повели у групи са три бода, Данци и Тунижани имају по један, док је Аустралија за сада без бодова.

У пресотале двије утакмице данашњег дана, видјели смо велико изненађење, пораз Аргентине од Саудијске Арабије (1:2), док су Пољска и Мексико подијели по бод, одигравши без голова 0:0. Због великог успјеха краљ Саудијеске Арабије у тој земљи прогалсио је сриједу за празник и нерадни дан.

У сриједу су на програму четири утакмице, програм у 11. часова отварају Хрватска и Мароко, потом од 14.00 часова састају се Њемачка и Јапан. Од 17.00 часова на терен ће Шпанија и Костарика, а програм ће затворити од 20.00 часова Белгија и Канада.