latinica  ћирилица
23/11/2022 |  08:54 ⇒ 11:54 | Аутор: РТС

Богат програм четвртог дана Мундијала

Четвртог дана Свјетског првенства у Катару су на реду мечеви групе Е и Ф. Парови Групе Ф отварају и затварају дан. Креће се од дуела Мароко-Хрватска, други пар је Белгија-Канада. У "сендвичу" Групе Ф играју се Њемачка-Јапан и Шпанија-Костарика из Групе Е.
Мундијал (Фото: EPA-EFE/Rungroj Yongrit) -
Мундијал (Фото: EPA-EFE/Rungroj Yongrit)

Вицешампион из Русије, састав Хрватске против Марока креће своје ново учешће на Мундијалу. Нови селектор Марока Валид Реграри уписаће деби на великим такмичењима и налази се под "лупом". Утакмица ће се одиграти на стадиону Ал Бајт od 11 часова.

Први дуел Групе Е је између Њемачке и Јапана. Под још већим притиском је Ханзи Флик, шеф струке репрезентације Њемачке, која се увијек бори за титулу, али јој на претходним такмичењима није ишло најбоље. Отварају од 14 часова против Јапанаца на стадиону Халифа интернешенел. У саставу Њемачке неће бити Лероја Санеа.

Љути ривали Њемаца, са којим их чека дуел у другом колу, Шпанци на стадиону Ал Тумама играју против аутсајдера Костарике, која се послије баража пласирала на Мундијал. Утакмица је од 17 часова.

Богати фудбалски дан затварају Белгија и Канада од 20 часова, други пар Групе Ф. Меч ће се одиграти на Ахмад бин Али стадиону у Ал Рајаду.

Група Е:

14:00 Немачка-Јапан

17:00 Шпанија-Костарика

Група Ф:

11.00 Мароко - Хрватска
20.00 Белгија - Канада