latinica  ћирилица
23/11/2022 |  10:54 ⇒ 14:40 | Аутор: РТРС

Вишковић: Приоритет - очување економске и политичке стабилности (ВИДЕО)

Мандатар за састав нове Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је данас предсједнику Српске Милораду Додику за повјерење које му је указао додијеливши му мандат за састав нове Владе.
Вишковић и Додик (Фото: predsjednikrs.net) -
Вишковић и Додик (Фото: predsjednikrs.net)

- Хвала предсједнику на указаном повјерењу да мандат за састав нове Владе Српске, послије четири године, припадне поново мени. У будућем периоду, то ми је велика част и привилегија, али и одговорност - рекао је Вишковић.

Вишковић, који је на челу Владе био протекле четири године, истакао је да је Влада у овом периоду испунила дата обећања, трудећи се да очува економску стабилност и надлежности Српске.

- У претходном периоду сачувана је економска и политичка стабилност Републике Српске, што ће бити приоритет и у наредном периоду - рекао је он.

Вишковић је навео да је важно шту су и послодавци и синдикати прихватили чињеницу да ће наставити да предводи Владу Српске.

- Наш циљ је социјално праведније и демографски одрживо друштво. Очекујем од нових министара да савјесно извршавају своје обавезе - рекао је он.