latinica  ћирилица
23/11/2022 |  13:51 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Стевандић: Српска ће у најкраћем року формирати све органе власти

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је Српска стабилна и функционална, што потврђује чињеница да је прва у БиХ након општих избора конституисала парламент и да ће у најкраћем могућем року формирати све органе власти.
Ненад Стевандић и  Јан Валтманс (Фото:narodnaskupstinars.net) -
Ненад Стевандић и Јан Валтманс (Фото:narodnaskupstinars.net)

Стевандић је на састанку у Бањалуци са амбасадором Холандије у БиХ Јаном Валтмансом рекао да ће се идуће седмице бити изабрани делегати за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и Вијеће народа Републике Српске, а потом ће бити изабрана и Влада Српске, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Он је нагласио да се политика у Српској заснива на одлукама у интересу народа, те да одбацује туторство и интервенционизам.

Стевандић је изразио наду да ће, у складу са вољом грађана, ускоро бити формирани и заједнички органи на нивоу БиХ да би систем могао несметано да функционише.

Стевандић и Валтманс разговарали су и о европским интеграцијама и регионалној сарадњи, те истакли да је неопходно доносити законе и усвајати европске вриједности без обзира на динамику приступања ЕУ.

Стевандић је Валтмансу, кога је примио у наступну посјету, пожелио успјешан мандат у БиХ, истичући да је Република Српска опредијељена за сарадњу и унапређење свих облика билатералних односа.