latinica  ћирилица
23/11/2022 |  17:24 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

Носовић: Надлежни органи БиХ омогућили Махмуљину бјекство

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра да су надлежни органи БиХ омогућили пресуђеном ратном злочинцу Сакибу Махмуљину да оде из из БиХ у Турску и избјегне правду.
Анђелко Носовић - Фото: РТРС
Анђелко НосовићФото: РТРС

Носовић је упитао како је могуће да Махмуљин, који је пресуђени ратни злочинац, добије дозволу да напусти територију БиХ.

- Само наивни могу вјеровати да је Махмуљин на своју руку отишао у Турску. Надлежни органи у БиХ сигурно су дозволили Махмуљину да напусти БиХ - рекао је Носовић Срни.

Све то је, сматра, само доказ колико је судство у БиХ умијешано у корупцију и колико аболира ратне злочинце из реда Бошњака који су пшочинили злочине над српским народом.

Осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није се одазвао позиву Суда БиХ за уручење упутног акта за издржавање осмогодишње казне затвора због злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године, потврђено је Срни у Суду БиХ.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године. Умјесто у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.