latinica  ћирилица
24/11/2022 |  11:48 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Подршка хуманитарној акцији "Мовембер"

Атос банка Бањалука подржаће и ове године хуманитарну акцију "Мовембер" у овом граду, а прикупљени новац биће уручен обољелом Милету Тешићу из Трна код Лакташа.
Мовембер, Атос банка (Фото: Уступљена фотографија) -
Мовембер, Атос банка (Фото: Уступљена фотографија)

Акција, чији је циљ да едукује и охрабри мушкарце за одлазак на превентивне прегледе и коју девету годину заредом организује неформална група грађана "Супербрке" обиљежава се у новембру у свијету и има хуманитарни карактер.

Назив "Мовембер" настао је као спој енглеских ријечи "масташ" /брк/ и новембар, а акција подразумијева и симболично пуштање бркова уз јачање свијести о здравственим проблемима мушкараца.

Руководилац Службе маркетинга и комуникација Атос банке Бањалука Биљана Шева рекла је да је ова банка препознала значај акције која је едукативног и хуманитарног карактера.

Она је додала да ће прикупљени новац у акцији бити уручен Милету Тешићу из Трна код Лакташа који се са болешћу бори скоро двије године, саопштено је из Атос банке.

- Сматрамо да као банка подршком и доприносом овој акцији дајемо на значају подизања свијести о здрављу мушкараца - нагласила је Шево.

У саопштењу се наглашава да "Супербрке", осим едукације, акценат стављају и на хуманитарни дио, а новац који се прикупи буде уручен онима који се боре са опаком болешћу.

Зоран Шишић из групе "Супербрке" захвалио је Атос банци која је и ове године уз њих, као и за донацију коју им уручују сваке године.

- Износ из популарног "Бркиног фонда" биће прослијеђен Милету Тешићу из Трна који је отац двоје дјеце и са болешћу се бори скоро двије године. Усљед те борбе и немогућности да ради заиста му је потребан новац како бисмо му бар мало олакшали ову тешку борбу - рекао је Шишић.

Он је нагласио да новац који прикупе у овим активностима много значи људима и мала је помоћ у њиховој борби.