latinica  ћирилица
24/11/2022 |  15:47 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Електротехнички факултет у Бањалуци прославља 60 година постојања (ВИДЕО)

Електротехнички факултет Универзитета у Бањалуци слави 60 година постојања и рада. За шест деценија 2.700 студената стекло је диплому управо на овој високошколској установи. Данас је промовисан 51 дипломирани инжењер и 10 мастера.
ЕТФ - уручивање диплома - Фото: РТРС
ЕТФ - уручивање дипломаФото: РТРС

Софтверско инжењерство на Електротехничком факултету у Бањалуци захтијевало је доста одрицања. Али уз добру организацију и вољу за учењем сви испити су положени - прича Бојан Булатовић, студент генерације с просјеком 9,61. Али, ту није крај Бојановом учењу.

- Већ сам уписао мастер на нашем факултету и запослио сам се као асистент. Планирам даље да се усавршавам на академском нивоу у наредним годинама - каже Булатовић.

Нина Стефановић са просјеком 9,59 завршила је Електроенергетику и аутоматику. Због опчињености роботиком уписаће и мастер на свом матичном факултету, јер, каже, будућност види само у својој Републици Српској.

- Видим своју будућност овдје. Вољела бих да помогнем својој земљи тако што ћу остати и помоћи да се развија. Вољела бих да се овдје запослим - додала је Стефановићева.

Електротехнички факултет, као најстарији факултет на бањалучком универзитету и као други по постојању у БиХ, за шест деценија ишколовао је 2.700 дипломираних студената.

- У овом 60-годишњем периоду факултет је помагао индустрији. Без факултета не би било ИТ индустрије, првенствено у Бањалуци, али и другим градовима које факултет покрива у различитој области - истакао је декан факултета Зоран Ђурић.

Поводом 60 година постојања Електротехничког факултета у Бањалуци сутра ће бити уприличена свечана академија у Банском двору.