latinica  ћирилица
25/11/2022 |  09:13 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

Консултације мандатара са политичким странкама; Нова Влада биће отворена за све квалитетне иницијативе (ФОТО/ВИДЕО)

Мандатар за састав нове Владе Републике Српске Радован Вишковић почео је данас разговоре с представницима партија које ће партиципирати у извршној власти.
НПС на консултацијама код Вишковића -
НПС на консултацијама код Вишковића

Први су на састанак са Вишковићем стигли представници Народне партије Српске. Делегацију странке предводио је предсједник НПС Дарко Бањац.

У отвореном и конструктивном разговору, Вишковић је представио стратешка опредјељења будуће владе, те нагласио да од свих политичких партија, које ће партиципирати у новој влади очекује одговоран и посвећен рад с циљем свеопштег напретка Републике Српске

Мандатар је нагласио је да ће се Република Српска у времену пред нама суочавати са бројним изазовима, условљених глобалном ситуацијом, те да је од изузетне важности да будућа влада буде максимално капацитирана како би у стању да се адекватно носи са изазовима које је очекују.

Након ове странке, на разговор је дошла делегација ДНС-а коју предводи Душко Ивић.

Консултације са ДНС

Вишковић је након консултација са делегацијом ДНС-он рекао да је представио кључне принципе којим ће се руководити приликом предлагања састава нове Владе.

Он је истакао да изазовно и турбулентно вријеме захтијева да нову Владу Републике Српске чине одговорни, стручни и посвећени људи који ће бити спремни да у пуном капацитету воде ресоре који ће им бити повјерени, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Мандатар се потом састао и са представницима Социјалистичке партије Српске које је предводио предсједник Горан Селак.

Консултације са СПС

Током састанка, мандатар Вишковић представио је представницима ове политичке партије кључне приоритете будуће владе Републике Српске, те нагласио да у процесу консултација од свих политичких партија, па тако и СПС-а, очекује квалитетне и стручне кадровске приједлоге за састав будућег владе.

Мандатар Вишковић нагласио је да се изазовна геполитичка ситуација нужно рефлектује и на Републику Српску, те да, у складу с тим, нова влада мора бити у стању да се адeкватно носи са изазовним временима у којим ће дјеловати, водећи Републику Српску путем очувања стабилности и економског просперитета.

С друге стране, представници СПС-а истакли су пуну приврженост представљеним програмским начелима будуће владе, истичући да су заинтересовани да у пуном капацитету учествују у раду будуће владе, као и да подрже све квалитне иницијативе с циљем свеопштег напретка Републике Српске.

Мандатар се састао и са делегацијом Покрет за државу.

Покрет за државу на консултацијама

Током консултација, мандатар Вишковић представио је представницима ове политичке групације програмска начела будуће владе Републике Српске, наглашавајући да ће будућа влада бити отворена за све квалитетне иницијативе које могу допринијети развоју Републике Српске и свих њених грађана.

Мандатар Вишковић истакао је да изазовна времена, у којим се налазимо, захтијевају квалитетан састав будуће владе како би она била у стању да, и поред актуелних геополитичких изазова, очува политичку и економску стабилност и да додатни замајац развоју Републике Српске, уважавајући потребе свих њених становника.

С друге стране, представници ПЗД-а изразили су опредјељење да, у складу са оствареним изборним резултатима, учествују у раду власти у Републици Српској, истичући да ће подржавати све квалитетне иницијативе које воде ка просперитету свих грађана Републике Српске.