latinica  ћирилица
25/11/2022 |  11:25 | Аутор: РТРС

У Српској заражено 14 особа; Преминуо један пацијент

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 93 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 14 особа.
Вирус корона (Илустрација РТРС) -
Вирус корона (Илустрација РТРС)

Ради се о 7 мушкараца и 7 жена од којих је 1 млађе, 7 средње и 6 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, пријављено је девет особа из Бањалуке, по двије из Бијељине и Источне Илиџе и једна из Мркоњић Града.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђено 120.027 сучајева вируса корона, а преминуле су укупно 6.582 особе код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 447.617 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 92, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 65, а у осталим болницама 27. На респиратору су три особе (Универзитетски клинички центар Републике Српске).