latinica  ћирилица
26/11/2022 |  10:50 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

Код миграната пронађено оружје и обиљежја ОВК

Полиција Србије је након оружаног инцидента на подручју Хоргоша у прихватне центре пребацила око 1.000 миграната, а приликом претраге терена пронађено је аутоматско оружје и обиљежја ОВК, рекао је помоћник директора полиције Драган Васиљевић.
Мигранти на Хоргошу (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
Мигранти на Хоргошу (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

Пронађено је углавном аутоматско оружје, пиштољи и одређена количина муниције, а код одређеног броја лица пронађена обиљежја "ОВК" на капама, шаловима и качкетима, саопштено је из МУП-а Србије.

- Што се тиче оружаног инцидента у четвртак, након пријаве пуцњаве, оружаног сукоба између групе кријумчара и нерегуларних миграната, полиција је одмах реаговала и предузима интензивне мјере и радње на проналаску извршиоца овог кривичног дјела. Углавном је ријеч о држављанима Авганистана и Марока - рекао је Васиљевић.

Он је навео да се шест особа јавило са повредама у болници у Суботици и они се налазе под полицијским надзором.

- Настављамо даљи интензивни рад. Обављају се разговори и наставља рад у сарадњи са другим безбједносним службама. По налогу министра унутрашњих послова акција траје на цијелој територији Србије и појачано је присуство полиције - рекао је Васиљевић.

Он је поручио да грађани Србије могу да буду потпуно спокојни, јер полиција у потпуности обезбјеђује ред и мир и сигурност на цијелој територији земље.

Васиљевић је рекао да је по налогу министра унутрашњих послова формирана радна група која се бави безбједносним питањима посебно према територији Мађарске, Сјеверне Македоније и Бугарске.

У радну групу укључени су припадници Управе граничне полиције, Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Управе полиције, Специјалне антитерористичке јединице и полицијских управа, као и Сектора унутрашње контроле МУП-а.

Васиљевић је позвао грађане да одмах пријаве полицији уколико осјете "било какав неспокој" када се нађу у близини миграната.