latinica  ћирилица
26/11/2022 |  15:20 | Аутор: СРНА

Петковић: Курти да престане да обмањује јавност

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је крајње вријеме да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти престане да обмањује јавност и суочи се са истином и чињеницама које јасно доказују да нема никаквих зацртаних и унапред постављених рокова за нормализацију односа Београда и Приштине.
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg) -
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg)

Петковић је оцијенио да постаје смијешно и бламантно како Куртија на дневном нивоу демантују међународни званичници, а посљедњи у низу је портпарол ЕУ који је недвосмислено рекао да никакви вјештачки рокови не постоје у реалности, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

- Једина штоперица која откуцава јесте она за формирање Заједнице српских општина, са којом Приштина касни већ 10 година и зато би Куртију боље било да се фокусира на испуњење те преузете обавезе и имплементира оно што је потписано у Бриселу - навео је Петковић.

Према његовим ријечима, остали рокови очигледно постоје само у Куртијевој глави, уз узалудне снове о томе како ће Београд да призна дио своје територије, који се супротно међународном праву представља као такозвана држава.

- Нека Курти добро запамти да свако ко је покушао да напада Српску православну цркву, српски верујући народ или председника Александра Вучића само је то узалуд и неуспјешно радио. У том јаловом подухвату Куртију не могу помоћи ни они у српској опозицији, које хвали и чију помоћ свесрдно очекује - поручио је Петковић.

Курти је изнио тврдњу да од 9. септембра постоји модел за будуће преговоре Београда и Приштине, према којем би до прољећа требало да буде постигнут "споразум за потпуну нормализацију односа".