latinica  ћирилица
28/11/2022 |  09:59 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Вишковић на консултацијама са делегацијама СП-а и ДЕМОС-а (ВИДЕО)

У оквиру консултација са политичким партијама, мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом СП, као и са делегацијом ДЕМОС-а, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.
Вишковић на консултацијама са делегацијом Социјалистичке партије (Фото: Влада Српске) -
Вишковић на консултацијама са делегацијом Социјалистичке партије (Фото: Влада Српске)

Делегације предводе предсједници странака Петар Ђокић и Недељко Чубриловић.

Током састанка, мандатар Вишковић представио је делегацији СП-а програмска начела будуће владе, те указао да од свих политичких партија, које ће партиципирати у будућем кабинету, очекује максимално ангажовање како би могли да адекватно одговоре на изазове са којим ће се суочавати нова влада.

С друге стране, представници СП-а нагласили су да представљени програмски принципи нове владе одржавају и њихов став, истичући да ће се залагати за социјално одговорну политику али и прогресивне економске мјере, са посебним нагласком на потребу реформе јавних предузећа у Републици Српској, наводи се у саопштењу.

Током консултација, мандатар Вишковић указао је да ће нова влада водити социјално одговорну политику према грађанима, али и предузимати бројне реформске захвате са циљем даљег економског развоја Републике Српске, истичући да приоритет остаје очување политичке и економске стабилности.

Мандатар Вишковић нагласио је да од ДЕМОС-а, као и осталих партија чији ће представници бити заступљени у новој Влади, очекује да у максималном капацитету одговоре задатку и са одговорношћу испуњавају зацртане циљеве.

Вишковић са ДЕМОС-ом (Фото: Влада Српске) 

Истовремено, предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, пружио је подршку представљеним програмским опредјељењима нове владе, те изразио очекивање да ће приликом предлагања кадрова свих партија посебна пажња бити вођена о стручном и образовном профилу чланова будуће владе.