latinica  ћирилица
28/11/2022 |  14:01 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Беванда и Грубеша гласали против дневног реда, сједница прекинута

Министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и министар правде у Савјету министара Јосип Грубеша гласали су против предложеног дневног реда за данас заказане сједнице Савјета министара јер се на њему није налазио Нацрт закона о буџету, након чега је сједница прекинута.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На данашњу сједницу нису дошли министри иностраних послова, цивилних послова и одбране у Савјету министара Бисера Турковић, Анкица Гудељевић и Сифет Поџић.

Сједница која је требало да буде одржана прошле седмице, такође је прекинута, након чега је Беванда изразио жаљење што с није било воље да се на дневни ред уврсти Нацрт буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2023. годину.

Беванда је тада нагласио да је неопходно да се сви буџети у БиХ доносе до краја године, те да је Министарство које предводи завршило свој дио посла и да предстоје неодложне обавезе које се могу завршити само усвајањем буџета.

Он је истакао да је забрињавајуће то што Фискални савјет још није усвојио Глобални оквир фискалног биланса и политика у БиХ за период 2022-2025. године, иако је раније Министарство финансија и трезора дало приједог на изјашњавање, саопштено је из овог министарства у Савјету министара.