latinica  ћирилица
29/11/2022 |  10:59 ⇒ 11:18 | Аутор: РТРС

Стевандић: Уједињена Српска није оштетила ниједно предузеће ни Министарство и тако ће и остати

Опште и начелне ствари везано за функционисање Владе Републике Српске у изазовним условима енергетске, прехрамбене и надолазеће кризе која ће сигурно имати политички карактер, била је тема разговора са мандатором за састав нове Владе Српске Радованом Вишковићем, рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић након консултација.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

- Наравно да су спојене посуде и Савјет министара и Влада Републике Српске и да тражимо ту неку врсту бајпаса да немамо блокаде из Сарајева као прије пет, шест година када смо имали ратовање републичких и заједничких органа на нивоу БиХ - додао је Стевандић.

Како он истиче, није било разговора о персоналним рјешењима и појединим министарствима, али да су разговарали о томе како убудуће треба да се договори заједничко, коалиционо дјеловање да би Влада Српске била ефикасна.

- Ми смо припремили извјештај наших предузећа и министра просвјете и културе. Министарство просвјете и културе у протекле четири године није имало ниједан штрајк, шест пута је повећало плате, има сва три ревизорска извјештаја позитивна - истиче Стевандић.

Стевандић додаје да је Завод за уџбенике пословао 37 одсто боље него у претходном мандатном периоду, да су Поште Српске имале 12 милиона већи биланс, него у претходном мандатном периоду, Институт за јавно здравство са четири милиона на рачуну је извршило примопредају између претходног директора и господина Васића, в.д. директора и то је показало да је Институт повећао добит за десет милиона, односно продао четири милиона, задужио 10 милиона, као и да је једина здравствена установа која нема кредитна задужења. Губитке није направила ни Цивилна заштита.

- Уједињена Српска у протекле четири године није направило штету ниједном предузећу и министарству желимо тако да наставимо и у будућој Влади Српске - каже Стевандић.

Он истиче да за Вијеће народа Републике Српске имају листу коју предводи Маринко Драгишић, дугогодишњи посланик и оснивач Уједињене Српске.

- Човјек који је и представник и борачке популације и који нема ниједне моралне мрље и који је најбољи избор када је ријеч о чувању националних интереса - закључује он.