latinica  ћирилица
29/11/2022 |  15:37 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Наставити с подстицајним мјерама за унапређење привређивања

У оквиру консултација са социјалним партнерима, мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Уније удружења послодаваца Републике Српске, коју је предводио предсједник Уније Саша Тривић.
Вишковић са представницима Уније удружења послодаваца - Фото: РТРС
Вишковић са представницима Уније удружења послодавацаФото: РТРС

Истакнуто је да ће добра сарадања Владе Репубике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске бити настављена и у наредном периоду, те да ће Влада, заједно са Унијом, партнерски наставити да ради на креирању подстицајних мјера за унапређење привређивања у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић и делегација Удружења удружења послодаваца разговарали су, између осталог, о цијени електричне енергије за привреду, сузбијању сиве зоне у пословању, те мјерама контроле у појединим областима привреде, с циљем стварања повољнијег привредног амбијента и јачања конкурентности.

Представници Уније истакли су подршку даљем унапређењу сарадње са Владом Републике Српске, те указали на важност квалитетног кадровског рјешења у ресору привреде.

Предсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић рекао је након консултација да је под хитно потребно направити стратегију развоја Републике Српске, јер су досадашње стратегије биле нециљане.

Вишковић је данас, у оквиру консултација са социјалним партнерима, разговарао са делегацијом Удружења пензионера, поручивши да један од императива и у раду будуће владе остаје обезбјеђење редовности исплата, али и константно повећање пензија.