latinica  ћирилица
29/11/2022 |  16:25 | Аутор: Агенције

Тадић и Милинковић Савић: Сами одлучујемо о пролазу, то је најважније

Да ми је неко прије двије године понудио овакву ситуацију, да нас побједа против Швајцарске води у други круг, прихватио бих са обје руке, изјавио је капитен фуфбалске репрезентације Србије Душан Тадић.
Душан Тадић (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER, илустрација) -
Душан Тадић (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER, илустрација)

Фудбалери Србије послије пораза од Бразила (2:0) и ремија против Камеруна (3:3) у петак од 20 часова против Швајцараца одлучују о проласку у осмину финала.

- Био је велики притисак прије четири године, само је потребно да се фокусирамо на фудбал. Ко буде бољи нека иде даље. Сваки дан имамо притисак, навикли смо на њега у клубовима - рекао је Тадић на конференцији за медије и подсјетио на сличну ситуацију из квалификација када су уочи Лисабона "неплански ремизирали" са Ирском и потом морали да побиједе у Португалу и успјели.

Сергеј Милинковић-Савић рекао је да је ситуација са његовим зглобом много боља, да ће бити спреман за Швајцарце и обећао да ће навијачи видјети његово најбоље издање.

- Морамо максимално да уђемо, побиједимо и не смијемо да гледамо уназад. Даћемо све од себе да савладамо Швајцарску - истакао је Милинковић Савић.

Тадић је додао да је реалан резултат против Камеруна био 4:2 или 5:3 и признао да је екипи лакнуло када је Бразил побиједио Швајцарце.

- Наравно да нам је то поправило утисак зато што имамо све у својим рукама, до нас је. Потребна нам побједа у посљедњем колу и задовољни смо због тога - рекао је Тадић, уз констатацију да када је његова форма у питању увијек може боље.

Заједнички су констатовали да ће веома битан фактор против Швајцарске бити и срећа.

- Надамо се да ће срећа овај пут бити уз нас - поручили су Милинковић-Савић и Тадић и јавно демантовали приче о лошој атмосфери, која је, како наводе, никад боља.