latinica  ћирилица
29/11/2022 |  18:18 ⇒ 30/11/2022 | 10:55 | Аутор: РТРС

Вишковић са представницима Савеза синдиката: Активно радити на побољшању положаја радника (ВИДЕО)

У наставку консултација са социјалним партнерима, мандатар за састав нове Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Савеза синдиката Републике Српске, предвођеном предсједницом Савеза Ранком Мишић.
Вишковић-Мишић - Фото: РТРС
Вишковић-МишићФото: РТРС

Вишковић је упознао представнике Савеза синдиката са програмским принципима будуће Владе, те истакао да ће се активно радити на проналажењу квалитетних социјалних политика, које, између осталог, укључују и израду тзв. социјалне карте, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Вишковић је указао да ће један од приоритета бити и усвајање општег колективног уговора, који би допринио даљем побољшању положаја запослених у Републици Српској.

Истовремено, најавио је да ће у фокусу дјеловања бити и активна борба на сузбијању "сиве економије", како би се истовремено повећали буџетски приходи и додатно унаприједио положај запослених.

Представници Савеза истакли су потребу дијалога са новом Владом на изради општег квалитетног уговора, али и активног дјеловања у правцу побољшања материјалног положаја запослених у Републици Српској, наведено је у саопштењу.

Вишковић је данас, у оквиру консултација са социјалним партнерима, разговарао са делегацијом Уније удружења послодаваца и представницима Удружења пензионера.