latinica  ћирилица
01/12/2022 |  18:55 ⇒ 18:55 | Аутор: СРНА

Шулић: Опозиција поново за свој пораз криви друге

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Денис Шулић рекао је да опозиција поново за свој пораз криви друге а не себе, те поновио да је "Покрет за државу", како су изјављивали из тог покрета, своје гласове за избор четвртог делегата дао опозицији у Српској.
Данис Шулић - Фото: РТРС
Данис ШулићФото: РТРС

Он тврди да су за четири делегата ове странке из реда Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ гласали су њихови коалициони партнери и партије са сједиштем у Српској, а не "Покрет за државу".

- Ми смо обезбиједили четири делегата а опозиција само једног делегата у Дому народа. Видјели сте да је опозиција покушала да спином каже да је СНСД-у и коалиционим партијама четвртог делегата обезбиједио `Покрет за државу` односно партије са сједиштем у Федерацији БиХ. То није тачно - истакао је Шулић на конференцији за новинаре у Народној скупштини.

Он је додао да је "Покрет за државу" своје гласове, према њиховим изјавама, дао опозицији у Републици Српској.

Шулић је рекао да СНСД није партија која ће било кога молити за гласове док су то радили опозициони политички лидери.

- Ишли су у Сарајево и тражили гласове управо за њихове листе за Дом народа - рекао је Шулић.

Истичући да опозиција поново за изборни пораз криви друге а не себе, он каже да су као 2014. године покушали да прекроје изборну вољу народа Републике Српске и да као изборни губитници из Српске формирају Савјет министара и власт на нивоу БиХ.

- То им није успјело. СНСД ће инсистирати, заједно са ХДЗ-ом, када се буде склапао Савјет министара да се склапа са изборним побједницима - рекао је Шулић.

Он је истакао да воли и брани Републику Српску те да су идеје да неко ко се зове Денис не смије да брани Републику Српску биле заступљене у одређеним системима четрдесетих година прошлог вијека.

- Ми у СНСД-у се залажемо за Републику Српску, да је градимо по вољи грађана Српске који долазе из свих националних припадности - истакао је Шулић коментаришући скупштинску реплику посланика листе "За правду и ред" Ђорђа Вучинића.

Шулић је, одговарајући на питања, рекао да посебна сједница парламента на којој ће бити изабрана Влада Републике Српске зависи од мандатара за састав владе али да је сигурно да ће та сједница бити одржана најкасније до половине децембра.