latinica  ћирилица
02/12/2022 |  17:33 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Вулић: Накарадно и произвољно тумачење Устава

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић оцијенила је да данашња одлука Уставног суда БиХ о законима Републике Српске не изненађује, јер тај суд накарадно и произвољно тумачи Устав БиХ.
Сања Вулић -
Сања Вулић

Вулићева је изјавила да у Уставу БиХ не пише да надлежност за лијекове и медицинска средства припада институцијама БиХ.

- Све што има везе са Републиком Српском за њих је "неуставно". Устав каже да ће Уставни суд БиХ штитити овај Устав, а они га штите тако што га накарадно и произвољно тумаче - рекла је Вулићева.

Она сматра да је поражавајуће да БиХ очекује кандидатски статус за ЕУ, а има стране судије у Уставном суду и особу која се лажно представља као високи представник.

- Са великом пажњом ћу прочитати образложење одлуке када буде доступно, јер ме занима гдје су пронашли основ за ту одлуку - рекла је Вулићева за Срну, коменатаришући тврдњу Уставног суда БиХ да Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске и Закон о допунама Закона о републичкој управи "нису у складу са Уставом БиХ".

Вулићева је истакла да је Уставни суд БиХ и до сада био проширена канцеларија британске и америчке амдинистрације.

- Одлуку о неуставности је вјероватно написао подносилац захтјева, правни експерт, како себе назива Шефик Џаферовић и послао на верификацију, назовимо судијама у Уставном суду БиХ - закључила је Вулићева.

Подсјећамо, Уставни суд БиХ одлучио је данас да Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске и Закон о допунама Закона о републичкој управи нису у складу са Уставом БиХ, те је донио одлуку да их укине.