latinica  ћирилица
04/12/2022 |  17:31 ⇒ 18:35 | Аутор: СРНА

Град да ријеши проблеме мјештана Мотика, у супротном протести у јануару

Грађани бањалучке мјесне заједнице Мотике затражили су данас на збору грађана од градоначелника и Градске управе да у најскорије вријеме ријеше њихове проблеме у области комуналне и саобраћајне инфраструктуре и у вези са радом амбуланте породичне медицине, а у супротном су најавили протесте испред Градске управе Бањалука средином јануара.
Мотике-Збор грађана - Фото: СРНА
Мотике-Збор грађанаФото: СРНА

Предсједник Савјета мјесне заједнице Мотике Драган Цигановић рекао је да грађани траже да Градски водовод заврши изградњу 1.600 метара новог цјевовода на крају Мотика, те да се након рјешавања имовинско-правних послова крене са изградњом нових кракова водовода на новим парцелама.

- На збору грађана закључено је да се у насељу Петрићевац, гдје је у току реконструкција пута у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, омогући одвијање градског саобраћаја једном коловозном траком, те да градски превоз за Мотике буде на сваких пола часа - истакао је Цигановић за Срну.

Он је рекао да је на скупу закључено да се санира постојеће школско игралиште и изгради ново дјечије игралиште у Мотикама, те да у близини школе град откупи земљиште за изградњу новог школског објекта до деветог разреда.

Цигановић је додао да грађани траже да се побољша напајање електричном енергијом домаћинстава у улици Ријеке Угар, расвјете, као и да Мотике добију шалтер поште и апотеку, те да се омогући редовно чишћење одводних канала и кошење живица.

Он је рекао да су збору грађана присуствовали директор бањалучког Водовода Предраг Дудуковић и представник Дома здравља Бањалука, али не и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и начелници одјељена за саобраћајну и комуналну инфраструктуру, иако су им на вријеме достављени позиви.