latinica  ћирилица
06/12/2022 |  10:11 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Кошарац: Налогодавци нелегално именованих чланова ЦИК-а раде на дестабилизацији прилика у Српској и БиХ

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да се од незаконито именованих чланова Централне изборне комисије БиХ није могло очекивати ништа друго осим нове незаконите и бесмислене одлуке, којом се поново покушава поништити изборна воља грађана Републике Српске, али и легалне и легитимне одлуке Народне скупштине Српске.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Шта можете очекивати од пет партијских послушника у ЦИК-у, који су именовани на незаконит начин и без конкурсне процедуре, него да наставе да слушају своје послодавце у нади да неће бити смијењени. Цијело Сарајево зна да су такве гаранције тражили како би поново прекршили закон и правила и процедуре које су сами прописали - поручио је Кошарац у изјави за Срну коментаришући одлуку ЦИК-а БиХ да важећим прогласи листић на коме нема гласа ни за политичку странку, ни за кандидате Партије демократског прогреса, већ је прецртан назив те политичке партије.

Кошарац је упозорио да политичке партије које на сраман начин злоупотребљавају своје незаконито именоване чланове ЦИК-а, као и поједини страни центри моћи у Сарајеву, очигледно раде на додатној дестабилизацији политичких прилика у цијелој БиХ, а поготово у Републици Српској.

- Некима очигледно није у интересу да се проведе већинска воља грађана Републике Српске у заједничким институцијама БиХ и чине све што могу да то спријече и да на власт доведу политичке послушнике које је српски народ огромном већином гласова поново послао у опозицију - рекао је Кошарац.

Он је нагласио да су сви догађаји и одлуке нелегално изабраних чланова ЦИК-а након проведених избора потпуно компромитовали и дискредитовали ту групу политичких послушника.

- Овакве одлуке ЦИК-а доказ су да незаконито именовани партијски послушници не могу остати на тим позицијама. Истовремено су и доказ да је потпуно оправдан захтјев да се Републици Српској врати надлежност да проводи изборе за све позиције које непосредно или посредно бирају грађани и институције Републике Српске - закључио је Кошарац.