latinica  ћирилица
06/12/2022 |  12:35 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Арлов: Градишка прва потврдила учешће у пројекту "Спојимо дјецу КиМ и Српске"

Градишка је прва локална заједница у Српској која је потврдила учешће у 11. пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који ће идуће године реализовати бањалучки Одбор за помоћ Србима на Космету, рекао је предсједник овог одбора Милорад Арлов.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов је позвао све локалне заједнице у Српској које су у могућности да се до 15. фебруара пријаве за учешће у овом јединственом пројекту повезивања српске дјеце и српског народа на Космету и у Српској и помоћи опстанку Срба на Косову и Метохији.

Градишка учествују у овом пројекту осми пут од његовог покретања, а наредне године угостиће око 50 српске дјеце из Зубиног Потока, општине са којом се Градишка братимила прије двије године.

Арлов је истакао да је Градишка и прошле године прва показала спремност да угости дјецу са Косова и Метохије и захвалио Градској управи и градоначелнику Зорану Аџићу.

Он је навео да ће дјеца са Косова и Метохије у Републици Српској боравити од 17. до 25. јуна идуће године, те да ће пројекат и овај пут бити организоаван уз велику подршку Владе Републике Српске и Министарства просвјете и културе, градова и општина, основних школа и многобројних породица широм Српске.

- У десет пројеката од 2012. године више од 6.000 српске дјеце и око 550 просвјетних радника са Косова и Метохије боравило је у 37 локалних заједница Републике Српске - истакао је Арлов за Срну.

Арлов је нагласио да је град Градишка од свих локланих заједница у Српској до сада дао највећу донацију од 12.000 КМ за изгрању Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" за дјецу и младе са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" у Косвској Митровици, који је у фази опремања.