latinica  ћирилица
08/12/2022 |  20:10 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Међународна заједница хитно да заустави лудило које влада у Приштини

Српска листа саопштила је да терор којем је изложен српски народ на Косову и Метохији више нико не може да трпи и да међународна заједница мора најхитније да заустави лудило у Приштини, које може да изазове хаос.
Српска листа -
Српска листа

Српска листа најоштрије осуђује синхронизовани напад Аљбина Куртија против Срба и на сјеверу и на југу Косова и Метохије с циљем протјеривања Срба са својих вјековних огњишта.

У саопштењу се наводи да су насртаји Куртијевих специјалаца на поштене српске породице у Великој Хочи, које тешком муком обрађујући своју земљу, хране дјецу и породице, као и упад у обданиште у Лепосавићу док дјеца спавају, дјело систематске кампање против српског народа, са циљем застрашивања чиме се још више подижу тензије на овим просторима.

- Куртијеви специјалци данас чизмама газе српски хлеб и гроздове које су наши грађани муком узгајали у нади да ће у миру моћи да опстану и живе поштено од свог рада. Престрашују својим оклопним возилима српску децу док су у вртићу без икакве реакције међународних представника - наводи се у саопштењу.

Тиранија и терор Аљбина Куртија се мора зауставити, како наводе, јер се његовим насилним акцијама и провокацијама мјесецима уназад угрожава мир, а то се не смије дозволити, нити се смије прећутати.

Припадници царине привремених институција и извршитељи су уз обезбјеђење косовске полиције извршили дјелимичну пљенидбу око 42 тоне вина из винарије породице Петровић у Великој Хочи.

Возила специјалне косовске полиције данас су ушла у двориште дјечјег вртића у Лепосавићу, која су послије краћег задржавања испод прозора објекта напустила круг обданишта.

Прије припадника РОСУ, јуче су на истом мјесту "залутали" и припадници Кфора са својим теренским возилима.