latinica  ћирилица
09/12/2022 |  15:58 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Бањалука: Премијерно изведена представа "Мала сирена" (ВИДЕО)

У Дјечијем позоришту Републике Српске синоћ је премијерно изведена предства "Мала сирена" у адаптацији и режији Бисерке Колевске.
Мала сирена -
Мала сирена

 Популарну бајку и један од насјлавнијих комада Ханса Кристијана Андерсена, национали театaр за дјецу доноси у руху спектакуларне романтичне комедијe са елементима мјузикла.

"Мала сирена", велика љубавна прича о жртви коју права љубав тражи, врло је захтјеван текст, нимало лак за адаптацију, истичу актери представе.

Посебан изазов за глумце огледа се у ангажману који осим класичне драмске улоге, захтијева и луткарство и сценски експеримент са плесом, музиком и анимацијом.

Маштовита, функционална сценографија, необичне лутке и костими, ауторке Свиле Величкове, те динамичност глумаца, музичке секвенце, и занимљива анимација, у продукцијском смислу ову представу чине својеврсним спектаклом.

Добро позната бањалучкој публици, бугарска редитељка, Бисерка Колевска, још једном потврђује да воли да ради, управо велике позоришне пројекте.

У представи играју и Слободан Перишић, Александар Бланић, Снежана Милидраг, Жељко Милићевић, Ана Анђелић, Драгана Илић, и Драган Вучић.

Музику потписује Миро Јањанин.

Прву репризу представе "Мала сирена" публика ће моће да погледа већ у суботу, 10. децембра у 18.00 часова.