latinica  ћирилица
10/12/2022 |  15:55 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Додик: Моја врата као предсједника Српске биће отворена за све људе (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Република Српска много уложила у изградњу болница, осавремењавање и доступност здравствених услуга, али да се у сљедећем периоду мора градити повјерење између људи и институција, а посебно љекара и пацијената.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/ mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/ mdodik.official)

Додик је навео да акција "С љубављу храбрим срцима" има традицију и да ће ове године бити одржана по 13. пут с циљем да свако породилиште у Српској добије савремени транспортни инкубатор.

- Овог децембра Република Српска - наши људи, наши привредници и наше институције - окупиће се тог циља - рекао је Додик за Срну и додао да је децембар мјесец даривања, хуманости и солидарности, мјесец у којем сви бар на тренутак застану, размисле и саосјећају се са онима који пролазе тешке тренутке.

- Децемабр је мјесец у којем помјеримо поглед са свакодневних обавеза и брига и сјетимо се оних којима живот "није дао исте шансе". И нека то остане такав мјесец. Али овај мјесец и ова акција неће више бити закључак и завршетак посла који мој тим и ја радимо по неколико мјесеци како бисмо помогли и ријешили неки проблем - указао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да ће децембар од сада бити почетак посла у којем ће свака особа које се то тиче, која има знање, вјештине и вољу, и свака особа која је за тај посао одговорна дати све од себе да се изазови рјешавају до краја.

Додик је нагласио да ће то бити његова мисија, оперативни задатак и завјет.

- Нећемо сакупљати новац слањем СМС порука, нећемо купити политичке поене, као што нисмо ни до сада, нећемо приписивати заслуге и пребацивати одговорност, нећемо се дијелити. Заједно ћемо показати да знамо шта је заиста важно у животу и да смо ту једни за друге. И да ћемо бити ту једни за друге 365 и 366 дана у години - рекао је Додик.

Додик је изразио захвалност педијатрима широм Републике Српске, с којима је ових дана у свакодневном контакту, што су ми објаснили проблем транспорта беба са којима није био упознат.

- Схватио сам да то није само чин превоза у којем је сваки минут битан. То је далеко више од тога - то су понекад секунде у којима одређујемо судбину тих беба за цијели живот. Поносан сам на педијатре широм Републике Српске због свега што су до сада урадили за сву дјецу, али ћу бити најпоноснији и најзахвалнији кад урадимо све, баш све што можемо. А сви можемо далеко више - поручио је Додик.

"С љубављу храбрим срцима", каже Додик, неће само обновити транспортне инкубаторе како бисмо били спремни да свакој беби - без обзира на невољу која ју је снашла у првим секундама живота - обезбиједимо најбољу прилику коју можемо да буде здраво дијете, да има здрав и лијеп живот.

- Наши најмлађи и њихови родитељи никад не треба да дођу у ситуацију да поред проблема који их задеси размишљају о условима, услугама, приступу љекара. То мора да се подразумијева. Учинићемо да сваки родитељ с узбуђењем, радошћу, али и с осјећајем сигурности, топлине и повјерења чека тренутак новог живота. Знам да то можемо заједно - поручио је Додик.

Он је истакао да ће на том путу његова врата као предсједника Републике и као човјека бити отворена за све људе из Републике Српске, као што је овај пут чуо и разумио родитеље и педијатре.

- О одговорности оних који су за то задужени другом приликом - рекао је Додик.

У Бањалуци ће, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, 26. децембра бити одржано 13. донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", с циљем обезбјеђења транспортних инкубатора у породилиштима широм Српске, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.