latinica  ћирилица
27/12/2022 |  15:03 ⇒ 15:06 | Аутор: СРНА

Вишковић: Изнијећу имена појединаца који нису долазили на посао

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је у Народној скупштини Српске да ће у јавност изаћи са именима и временским периодом у којем су одређени појединци били запослени у јавном сектору, а нису долазили на посао.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је рекаo да ће тражити одговорност оних који су омогућили такво понашање запослених појединаца у јавном сектору.

- Тражићу одговорност тих људи. Колико ћу бити успјешан у томе не знам, не зависи све од мене, али будите сигурни да ћу инсистирати на томе - изјавио је Вишковић током скупштинске расправе о предложеном сету измјена закона о платама у Српској.

Он је рекао да нису тачни наводи да је на стотине или хиљаде оних, како је рекао, превараната који су примали плату у јавном сектору, а нису долазили на посао и нису ту плату заслужили.

Вишковић је рекао да откази тим појединцима неће довести до увећања средстава у буџету која би омогућила додатни раст плата.

- Има тих појединаца. Један број је већ добио отказ и добиће га до 31. децембра - рекао је Вишковић и нагласио да то није број људи о којима постоје дискусије да када они добију отказе да ће остати милиони.

Он је рекао да ту није на првом мјесту ријеч о министарствима или администрацији Српске, истичући да ће, уколико таквих особа има и на тим радним мјестима, и они добити отказе.

- Желимо да уведемо ред и на томе ћемо радити. Колико ће то новчано износити то је мање важно колико је важно да се уведе ред - истакао је Вишковић.