latinica  ћирилица
14/01/2023 |  22:20 ⇒ 15/01/2023 | 07:48 | Аутор: РТРС

Вишковић: Сарајево постаје несигуран град за српски народ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић осудио је напад на дјецу и родитеље из Србије током дјечијег регионалног фудбалског турнира у Сарајеву.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је затражио гаранцију њихове безбједности од Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и свих надлежних институција.

Он је позвао на хитну реакцију МУП Кантона Сарајево и Кантонално тужилаштво на што брже расвјетљавње овог кривичног дјела и процесуирање починилаца.

- Дешавања током новогодишње ноћи, у којој је у Сарајеву на аутомобилима београдских регистарских ознака причињена материјална штета, јасно указују да Сарајево постаје несигуран град за српски народ. Овим путем позивам све надлежне органе у Сарајеву и цјелокупну јавност на што бржу реакцију и на конкретно предузимање мјера проналажења и кажњавања починилаца овог немилог догађаја - наводи се у саопштењу предсједника Владе Републике Српске.

Подсјећамо, једна особа повријеђена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа, када је нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба Звездара из Београда који учествују на међународном турниру.