latinica  ћирилица
17/01/2023 |  11:22 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Бањалука: Расвијетљено осам кривичних дјела тешка крађа и пронађени отуђени предмети (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука лишили су слободе лице Г.М. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило осам кривичних дјела тешка крађа, наведено је у саопштењу ПУ Бањалука.
Пронађени отуђени предмети (Фото: МУП Српске) -
Пронађени отуђени предмети (Фото: МУП Српске)

- Наведено лице се сумњичи да је кривична дјела починило у временском периоду од 27.12.2022. до 14.01.2023. године на подручју Града Бањалука, на начин да је искористио одсуство власника из станова и кућа, те употребом физичке снаге и подесног алата насилно отварао врата и прозоре балкона, улазио у унутрашњост и отуђивао различите предмете и новац, чиме је прибавио противправну имовинску корист у укупном износу од око 38.000 КМ - наводи се у саопштењу.

Фото: МУП Српске

На основу наредбе дежурног судије Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен је претрес куће и других просторија које користи лице Г.М.

Фото: МУП Српске

Том приликом је пронађена и уз потврду одузета већа количина златног и сребрног накита, мушких и женских ручних сатова, парфема и других предмета, који потичу из кривичних дјела.

Фото: МУП Српске

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се након комплеитрања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука против лица Г.М. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури.

Фото: МУП Српске