latinica  ћирилица
20/01/2023 |  11:59 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Селак: Ахметовић поново шири србофобију

Након нових медијских иступа Адиса Ахметовића, посланика СДП-а у њемачком Бундестагу, реаговао је предсједник Социјалистичке партије Српске, Горан Селак, који је учестале изјаве Ахметовића оцијенио као ширење србофобије.
Селак - Ахметовић -
Селак - Ахметовић

- Посљедње изјаве Адиса Ахметовића, не само да подгријавају нетрпељивост према српском народу, Србији и Републици Српској, него и обилују ноторним неистинама. Недопустиво је да посланик њемачког Бундестага константно вријеђа све што је српско и уз то обмањује европску, њемачку и нашу јавност - изјавио је лидер СПС-а.

Ахметовић, који је и изасланик Бундестага за Западни Балкан, познат је по једностраном дјеловању које за крајњи циљ има стигматизацију Срба.

- Окривљујући искључиво Србе за распад бивше Југославије, Србију због Косова и Метохије и понижавајући Републику Српску, Ахметовић се јасно профилисао као још један у низу протагониста устаљене матрице запада, према којој би Срби требали бити грађани другог реда у запећку Европе. Међутим, пречесто заборављају чињеницу да је српски народ аутохтони европски народ богате историје и традиције који се против токсичних наратива увијек борио и изборио истином и непобитним чињеницама - закључује Селак.