latinica  ћирилица
23/01/2023 |  14:35 | Аутор: РТРС

"Дани мимозе" промовисани у Бањалуци

Један од најдуговјечнијих фестивала на овим просторима је "Дани мимозе" у Херцег Новом који се ове године организује 54. пут. Бањалуку је посјетила туристичка организација Херцег Новог и најавила богат културно-умјетнички програм уз позив на фестивал који ће бити одржан од 17. фебруара до 4. марта.
Празник мимозе у Бањалуци - Фото: РТРС
Празник мимозе у БањалуциФото: РТРС

Највећа зимска туристичко-пропагандна манифестација у Црној Гори почеће 17. фебруара концертом Марије Шерифовић, док ће на затварању 4. марта наступити Тони Цетински, оба у Игалу.

Директор Туристичке организације Херцег Нови Миља Виторовић је рекла да ове године Празник мимозе траје три седмице уз богат културни и спортски програм током радних дана.

- Празник мимозе несумњиво је један од најстаријих фестивала на овим просторима, по којем су Црна Гора и Херцег Нови препознати, а по традицији дужој од 50 година нам налаже да се потрудимо да направимо што квалитетнији програм и мислим да смо и успјели - навела је Виторовићева.

Дугогодишња сарадња два града - Бањалуке и Херцег Новог, чини да је све већи број посјета туриста ова два града. Портпарол бањалучке Туристичке организације Бранка Бранковић рекла је да туристичке организације Бањалуке и Херцег Новог имају дугогодишњу сарадњу, да више од деценије раде заједно на промоцији, размјени туриста и свих догађаја који се тичу ова два града.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је да је Празник мимозе познат у региону и Европи, те да је значајан за Херцег Нови, Црну Гору и Републику Српску.

- Због близине и сарадње овакви сусрети, као што је Празник мимозе, нас радују, јер се упознајемо, размјењујемо искуства с циљем даље иницвијативе пројеката и манифестација које нас очекују у даљем периоду - рекао је Лончаревић.

Он је додао да је Туристичка организација Српске увијек отворена за сарадњу.

У најави је могућност увођења чартер летова из Републике Српске током фестивала "Дани мимозе" у Херцег Новом.