latinica  ћирилица
24/01/2023 |  15:21 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Николићима уручена помоћ бањалучког Oдбора за помоћ Србима на Космету

Самохраној мајци троје малољетне дјеце Марији Николић из села Ропотово у општини Гњилане данас је уручена новчана помоћ од 500 евра, као и пакет хране и хигијене, коју је обезбиједио бањалучки Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Уручена помоћ самохраној мајци - Фото: СРНА
Уручена помоћ самохраној мајциФото: СРНА

Николићева је рекла да је ово једина помоћ коју су добили послије смрти њеног супруга, те да са троје дјеце, Леном која је ученик петог разреда, Ирином у другом разреду и петогодишњим Андријом, живи од мјесечне инвалидске пензије од 140 евра.

- Наш највећи проблем је што Андрија не говори и морам да га водим по препоруци лекара из гњиланске Болнице на лечење у Ниш -  додала је Николићена, те апеловала на људе запослене у Центру за социјални рад у Косовској Каменици да преко својих стручних радника помогну да Андрија проговори.

Она је нагласила да ће јој 500 евра, коју је обезбиједио бањалучки Одбор, омогућити да наредних мјесец дана не размишља о намирницама и новцу за Андријине лијекове.

Николићи немају земљу а Марија, како каже, једва чека прољеће како би радећи код комшија и родбине покојног супруга зарадила новац за издржавање породице и лијечење Андрије.

- Чистим куће, копам њиве и баште, не стидим се било ког посла јер сам свесна да моји сирочићи немају на кога да се ослоне - навела је она за Срну.

Предсједнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милораду Арлову јуче није дозвољено да уђе на територију Космета пошто је још на снази одлука приштинских власти о забрани уласка на ту територију.

- Нажалост, добио сам информацију да ми забрана није укинута и да ми и даље није дозвољено да слободно уђем на територију Косова и Метохије - рекао је Срни Арлов.