latinica  ћирилица
24/01/2023 |  22:37 ⇒ 22:46 | Аутор: sputniknews.com

Вучевић о пријетњама породици рањеног Делевића: Наставак терора Куртијевих екстремиста

Министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је да су пријетње које супруга рањеног Миљана Делевића добија на друштвеним мрежама наставак терора који ова породица преживљава од стране "албанских екстремиста и Куртијевих специјалаца који су пуцали у њеног супруга".
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE) -
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE)

Вучевић је за Косово онлајн изјавио да нема сумње да су такве поруке инспирисане екстремистичком политиком премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и Приштине.

- Али и гласним ћутањем међународне заједнице за коју српске ране очигледно не постоје - навео је Вучевић.

Он је додао да су међународни представници и Кфор дужни да заштите Србе на Косову.

- На дјелу је брутална антисрпска и злочиначка кампања да се протјерају Срби са Косова и Метохије. Подсјећам да су међународни представници и Кфор дужни да по Резолуцији 1244 заштите наш народ у покрајини - рекао је Вучевић и додао да ће држава Србија породици Делевић пружити сву подршку и помоћ.

Подсјетимо, припадници специјалне јединице полиције тзв. Косова РОСУ пуцали су 23. јануара на возило у којем су се налазила два Србина код пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Том приликом рањен је Миљан Делевић док је његов сувозач Душан С. пуком срећом прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан.

Вучевић је данас посјетио Миљана Делевића на Војномедицинској академији у Београду.