latinica  ћирилица
25/01/2023 |  07:42 | Аутор: СРНА

Снијег и поледица на коловозима у вишим крајевима

На путевима у вишим планинским предјелима у Републици Српској и Федерацији БиХ мјестимично има снијега и поледице, а у осталим крајевима вози се по мокрим и влажним коловозима, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Снијега на коловозу мјестимично има на путевима Бихаћ-Босански Петровац-Кључ и Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар.

Јак вјетар формира сњежне наносе на путевима Ливно-Шуица-Купрес и Босанско Грахово-Ресановци. На путу Јабланица-Посушје због снијега и леда на коловозу путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Магла смањује видљивост на путу Гламоч-Млиниште, преко превоја Ростово /Бугојно-Нови Травник/, као и у котлинама и дуж ријека.

Из АМС-а упозоравају на изласке дивљих коња на коловоз на магистралном путу Ливно-Шуица.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелу Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској на граничном прелазу Изачић-Личко Петрово Село не могу саобраћати теретна возила.