latinica  ћирилица
25/01/2023 |  12:45 ⇒ 13:03 | Аутор: Агенције

Ђоковић: Не могу да будем задовољнији, морао сам да се прилагодим условима

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да ће морати добро да се припреми за меч полуфинала Аустралијан опена против Американца Томија Пола.
Џим Куријер и Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL) -
Џим Куријер и Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL)

Ђоковић је побједом против Руса Андреја Рубљова 6:1, 6:4, 6:4 стигао до десетог полуфинала Аустралијан опена.

Он је послије меча одговарао на питања Џима Куријера.

- Овај меч бих рангирао као број два, али близу је тога. Не могу да будем задовољнији тенисом, искрено, играм јако добро у овим условима и терену, рекао сам већ ово много пута - рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је истакао да је морао да се прилагоди условима на терену, пошто је током меча дувао вјетар.

- Морао сам да се прилагодим условима. Имао сам јак вјетар у леђа. Гледаоци нису могли да виде то, али било је баш тешко... Подбацивање лоптице, сервис... Генерално резултат није реалан, поготово у прва два сета, Рубљов је сјајан противник и играч, један од најбољих на Туру. Имао је на моменте сјајне ударце, али заиграо сам свој најбољи тенис и због тога сам најзадовољнији - рекао је Ђоковић.

Србин ће у петак у полуфиналу играти против Томија Пола који је јутрос побиједио сународника Бена Шелтона 7:6 (8:6), 3:6, 7:5, 6:4.

- Први пут је у полуфиналу гренд слема и игра страшан тенис. Нема шта да изгуби. Морам психолошки да се припремим и онда ћу имати добру шансу да прођем - поручио је најбољи српски тенисер.

Ђоковић је рекао да се нада да ће бити спреман за полуфинале. Српски тенисер због повреде није тренирао између мечева у Мелбурну.

- Да будем искрен, био сам повезан на машине него за било кога или било шта током ове недјеље... Давао сам све од себе, тражио сам било какав фидбек кроз све машине на овој планети да бих испробавао своју ногу. И радило је, настављам. Недостаје тенис током паузе, али је важно бити паметан и мудар са тијелом у овим условима. Важније је опоравити се и спремити се за све ово. Надам се да ћу доћи и до 10. финала у Мелбурну - навео је Ђоковић.

Српски тенисер је девет пута у каријери освојио Аустралијан опен, а посљедњи пут 2021. године.