latinica  ћирилица
25/01/2023 |  15:02 ⇒ 15:06 | Аутор: РТС

Рубљов: Једноставно је, Ђоковић је један од најбољих

Руски тенисер Андреј Рубљов каже након пораза од Новака Ђоковића да је вјеровао да може да направи преокрет у четвртфиналу Аустралијан опена, али да је знао да га чека тежак посао.
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez, илустрација) -
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez, илустрација)

Новак Ђоковић је у четвртфиналу Аустралијан опена убједљиво побиједио Андреја Рубљова послије нешто више од два сата игре са 3:0 у сетовима (6:1, 6:2, 6:4), а руски тенисер каже да је знао да ће бити тешко против једног од најбољих.

- Ништа ме није импресионирало, једноставно је - он је један од најбољих тенисера. Знао сам да ће бити тешко. Играли смо три пута до сада. Данас је играо много боље, ако упоредим наше мечеве из Торина. Сервирао је јако добро, а и ретернирао - рекао је Рубљов на конференцији за новинаре послије меча са Ђоковићем.

Руски тенисер је признао да је вјеровао да може да направи преокрет.

- Покушавао сам да говорим себи да не одустанем, одиграм још један гем више. Никад не знаш шта може да се деси. Само да останем у игри, да не одустанем ментално. Ако могу да освојим мој сервис гем, хајде да урадим то. Небитно ако је 0:30 - рекао је Рубљов.

Истакао је да одлази из Мелбурна са неколико важних побједа и да ће покушати да искористи то искуство и научи лекцију.

- Сада имам довољно времена да се припремам и радим са људима из новог тима. Треба да искористим вријеме на паметан начин, напорно радим и унаприједим неке ствари - рекао је Рубљов.

Нагласио је да осјећа да је бољи тенисер него што је био пре 12 мјесеци.

Рус је на крају изразио наду да ће руски и бјелоруски тенисери моћи да заиграју ове године на Вимблдону.

- Посљедње што сам чуо било је да ће можда наредних седмица објавити одлуку. Надам се да ћемо моћи да играмо. Волио бих да играм. Вимблдон је један од најбољих турнира у нашем спорту - закључио је Рубљов.