latinica  ћирилица
25/01/2023 |  16:20 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

Пацијент хеликоптером транспортован из Бањалуке у Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари Универзитетског клиничког центра Српске извршили су данас успјешно ваздушно-медицински транспорт шездесетдвогодишњег пацијента из УКЦ-а у Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње у Београду, рекао је директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић.
Хеликоптерски сервис, илустрација -
Хеликоптерски сервис, илустрација

Кустурић је навео да је ријеч је о пацијенту чији су иницијали Д.П. који је због тешког поремећаја срчаног ритма упућен на даљу дијагностику и лијечење у Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње.

- Данашњи транспорт је само наставак одличне досадашње праксе у извршењу операција ваздушно-медицинског транспорта коју су, припадници Хеликоптерског сервиса и медицинско особље УКЦ-а, започели 2014. године и постали јединствена служба у региону која одговорно, стручно, успјешно и професионално извршава веома захтјевне ваздушно-медицинске транспорте пацијената и на тај начин обезбеђује становницима Српске највише стандарде, када је ријеч о медицинском збрињавању пацијената - рекао је Кустурић за Срну.

Ваздушно-медицински транспорт је извршен у послијеподневним часовима и други је у овој години.