latinica  ћирилица
25/01/2023 |  19:27 ⇒ 22:00 | Аутор: РТРС

Помозимо породици Станковић да осмо дијете дочекају под новим кровом (ВИДЕО)

Вишечлана породица Станковић из Расаваца код Приједора живи у условима недостојним човјека. Седморo малишана одрастају у трошној кући која нема ни купатило. Ускоро ће добити и осмог брата или сестру. Потребна им је наша помоћ да би обезбиједили услован смјештај.
Кућа породице Станковић - Фото: РТРС
Кућа породице СтанковићФото: РТРС

Породица Станковић ће и осмо дијете дочекати у старој кући у којој зидови, прозори и просторије свједоче о тешком животу. Сваки дан све је теже живјети у оваквим условима, али и загријати кућу како би пребродили зимске дане.

Седморо браће и сестара не знају за боље,  али би вољели, кажу, да имају љепши и условнији дом, као што имају њихови вршњаци.

Отац Предраг каже да није у могућности да сагради нови дом, јер живе од пољопривреде.

- Када би неко донирао да нам се направи нова кућа, то би било велико за нас, али и ако не би било таквих могућности живјећемо овако како морамо - истиче Станковић.

Станковићи кажу да је од изузетног значајна одлука Владе којом је незапосленим родитељима са четворо и више дјеце обезбијеђена мјесечна накнада. Међутим, неопходна им је и наша помоћ, како би заједничким снагама овим малишанима изградили сигуран кров над главом.