latinica  ћирилица
26/01/2023 |  13:05 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Тегелтија - Марфи: Наставити економске реформе у овом мандату

Министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са амбасадором САД Мајклом Марфијем о планираним активостима у предстојећем мандату, те су сагласни да је неопходно наставити економске реформе, у чему ово министарство има важну улогу.
Тегелтија - Марфи - Фото: РТРС
Тегелтија - МарфиФото: РТРС

На састанку је истакнуто да је ресор финансија кључан за функционисање институција, али и спровођење економских реформи које су у фокусу рада Савјета министара, саопштено је из Министарства финансија и трезора у Савјету министара.

Теглетија је нагласио да је припрема нацрта буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2023. годину један од главних приоритета у предстојећем периоду јер је тренутно на снази Одлука о привременом финансирању за први кваратал ове године.

Према његовим ријечима, финансијска и фискална стабилност су главни предуслов за успјешно спровођење економских реформи, као и сарадња с међународним финансијским институцијама које су кључне за започете и планиране инфраструктурне пројекте у БиХ.

На првом билатералном састанку Марфи је честитао Тегелтији на имановању и пожелио му успјех у будућем раду на челу Министра финансија и трезора у Савјету министара.