latinica  ћирилица
02/02/2023 |  14:08 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Чордаш и Бојић потписали уговор о финансирању изградње моста у Кадињанима

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш и градоначелник Лакташа Мирослав Бојић данас су у просторијама Градске управе овога града потписали уговор о реализацији пројекта Изградња моста преко ријеке Вукешнице у Кадињанима, вриједности 48.000 марака.
Чордаш и Бојић, потписивање уговора - Фото: РТРС
Чордаш и Бојић, потписивање уговораФото: РТРС

Чордаш је напоменуо да су средства обезбијеђена у оквиру Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица и праћења миграционих процеса којег Секретаријат доноси сваке године и финансира се из буџета Републике Српске.

Такође је истакао да је заједно с овим пројектом у Лакташе у претходних неколико година уложено преко 1,8 милиона марака.

- Секретаријат је кроз свој редован програм, али и кроз донаторске пројекте уложио значајна средства у Лакташе јер велики број расељених лица живи управо на подручју овога града. У оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања изграђен је један вишепородични стамбени објекат са 15 станова, али је изграђено и 26 кућа. Тренутно је у току изградња још осам стамбених јединица. Такође смо подржали пројекте у пољопривреди и занатству путем јавног позива који објављујемо сваке године, а намијењен је управо овој категорији становништва. На овај начин побољшавамо живот њима, али и свим осталим грађанима - рекао је Чордаш.

Градоначелник Бојић се захвалио директору Секретаријата на досадашњој сарадњи, као и на овом пројекту изградње моста који ће увелико побољшати живот свих грађана.

Такође је истакао да ће Град обезбиједити остатак средстава.