latinica  ћирилица
02/02/2023 |  15:20 ⇒ 16:36 | Аутор: РТРС

Академија умјетности у Бањалуци обиљежава 25 година постојања (ВИДЕО)

Академија умјетности Универзитета у Бањалуци ове године обиљежава 25 година постојања и рада. Тим поводом, током цијеле године, планиране су бројне манифестације, а прва од њих је изложба отворена у Музеју савремене умјетности Републике Српске.
Академија умјетности - Фото: РТРС
Академија умјетностиФото: РТРС

У оквиру изложбене поставке представљена су дјела свих наставника и сарадника који раде и који су радили на студијском програму Ликовних умјетности, чији се умјетнички радови могу посматрати као саставни дио наставног процеса од оснивања Академије умјетности до данас.

Велики број младих људи заинтересованих за умјетност, као и недостатак школованих глумаца, сликара и музичара, били су повод једном броју професора-умјетника да, служећи се искуствима и моделима академија из земаља у окружењу, оснују Академију умјетности у оквиру Универзитета у Бањалуци.

Академија умјетности у Бањалуци има изузетно значајну сарадњу са Факултетом ликовних уметности у Београду, која свесрдно помаже, како програмске и умјетничке садржаје, тако и сарадњу са институцијама у региону.

Изложба "25 година Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци" у оквиру које је приказан пресјек радова професора и студената за јавност је отворена до краја априла.