latinica  ћирилица
02/02/2023 |  15:26 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Шест васпитачица вртића у Бијељини побиједиле на такмичењу за иновативне наставнике (ВИДЕО)

Шест васпитачица из вртића "Чика Јова Змај" побиједиле су на такмичењу за иновативне наставнике које организује Центар за образовне иницијативе "Степ бy степ".
Награђене васпитачице - Фото: РТРС
Награђене васпитачицеФото: РТРС

Награђене су васпитачице Добринка Пердан, Александра Лукић, Вања Зекановић, Весна Спасојевић, Ивана Ивановић и Татјана Вукадин-Грачанин. Оне су освојиле највећи број гласова публике у категорији за предшколско васпитање за праксу названу "Јесења соната", јер су редовну јесењу радионицу организовану у дворишту објекта "Радост", подигле на виши ниво. Поред фантастичне сценографије, осмишљена је представа у којој су улоге шумских животиња играле васпитачице, док су дјеца глумила њихове младунце.

За израду мединог брлога, јежеве кужице, као и за друге украсе и костиме коришћени су у највећој мјери природни и рециклирани материјали. На овај начин дјеца се од малих ногу уче да поштују природу, да користе плодове природе и да отпадне материјале покушају прије одлагања у смеће да користе више пута. Изградња еколошке свијести један је од припритетних задатака свих васпитно-образовних установа, сматрају у Вртићу Чика Јова Змај.

За циљ су како кажу, имали, да код дјеце развијају еколошку свијест.

Радионица је побиједила захваљујући гласовима публике, у чији суд свакако не треба сумњати, а васпитачице из овог бијељинског вртића и ранијих година су биле номиноване за ову награду.