latinica  ћирилица
02/02/2023 |  15:33 ⇒ 16:36 | Аутор: РТРС

У здравом тијелу, здрав дух; Нови приручник за извођење наставе физичког васпитања? (ВИДЕО)

Учитељица Основне школе "Свети Сава" у Фочи Наташа Вукадин написала је Приручник за извођење насатаве физичког и здравственог васпитања од другог до петог разреда основне школе.
Физичко - Фото: РТРС
ФизичкоФото: РТРС

Појашњава да је повод био увођење новина у наставу за овај предмет, али и промјена назива у којој уз физичко, додато и здравствено васпитање. Такође у доношењу одлуке на припрему овог приручника утицало је и искуство у припреми за наставу физичког и здравственог васпитања.

У приручнику су и практична рјешења, како што лакше примијенити методе, да би се успјешно постигао циљ и задатак одржавања часова физичког и здравственог васпитања. То подразумијева и примјену наставних учила у овом важном предмету који се бави развојем дјеце, најприје уобличавањем насљеђеног у вртићима и припреме за наставу у вишим разредима.

Да се у здравом тијелу, развија здрав дух, ђаци радо усвајају у школи. Физичка активност уз игру, ствара услове и за дружење у школи и код куће. Да се ђаци не надмећу у игри, него да се у дружењу, здраво развијају и усвајају особине, које ће побољшати њихово одрастање.

Припремање наставе и организација часа, игре вјежбе и различити облици кретања као средства за реализацију циљева и задатака часа, праћење напретка и оцјењивање ученика, са сликовитим примјерима, стало је на више од 200 страница приручника чији издавач је Центар за културу и информисање.