latinica  ћирилица
03/02/2023 |  07:00 ⇒ 07:07 | Аутор: РТС

Јокић наставио трипл-дабл серију

Тим Денвера убједљиво је надиграо Голден стејт са 134:117 на свом терену, а сјајном ефикасношћу до побједе су га предводили српски центар Никола Јокић и Џамал Мари. Јокић је меч обиљежио новим трипл-дабл учинком, а Мари је био најефикаснији играч са 33 постигнута поена.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT)

Прослављени Сомборац новом одличном игром је потврдио избор за најбољег играча јануара у Западној конференцији и меч завршио са 22 постигнута поена уз 14 скокова и 16 асистенција остваривши и осми троструки двоцифрен учинак у посљедњих десет мечева, а 17. у сезони.

У врло равноправној игри гости су добро ушли у меч и добили прву четвртину са минималном предношћу али су домаћини узвратили до одласка на полувријеме, а онда и дошли до двоцифрене предности у трећем дијелу меча.

Потом су до краја само повећавали разлику и није било неизвјесности о побједнику.

Ефикасност Јокића и Марија одлично су пратили Калдвел Поуп са 18, а Чанчар, Портер Џуниор и Браун са по 17 поена.

У Тиму Голден стејта најефикаснији је био Кари са 28 поена и по пет асистенција и скокова, Пул је убацио 22, Куминга 17, а Ди Винченцо 14 поена.

Надигравши актуелне шампионе за 36. побједу од старта сезоне екипа Мајкла Мелоуна се учврстила на лидерској позицији Западне конференције испред Мемфиса који има четири побједе мање.