latinica  ћирилица
03/02/2023 |  07:04 ⇒ 11:19 | Аутор: Агенције

Скупштина Србије наставља посебну сједницу о КиМ

Скупштина Србије наставиће данас посебну сједницу о Косову и Метохији.
Скупштина Србије (фото:FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs) -
Скупштина Србије (фото:FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs)

На дневном реду посебне сједнице је Извјештај о преговорима са Приштином од 1. септембра до 15. јануара.

Сједници је јуче присуствовао и председник Александар Вучић, који је изнио план од десет тачака о политици Србије у наредном периоду, говорио је и о тзв. француско-њемачкој иницијативи, а као посебно тешку истакао тачку 4. и то други став, у којем се наводи да се "Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији".

Вучић је на крају засједања рекао да би било катастрофално за Србију да улази у било какве сукобе и додао да зато брине због онога што се спрема у Приштини.

- Зато вас не разумијем. Почињу студентски протести против Заједнице српских општина. Срби ће бити угроженији и наравно да о томе морамо да водимо рачуна - рекао је Вучић.

Он је истакао да ће без обзира колико различито мислили морати да се што је могуће више јединствено боре за отаџбину којој неће бити лако у наредном периоду.

Осврћући се на расправу о француско-њемачком приједлогу, Вучић је рекао да први пут нема помињања међусобног признања и додао је да данас у Скупштини Србије нико то није желио да примијети.