latinica  ћирилица
03/02/2023 |  12:27 | Аутор: РТРС

Видовић - Мекдоналд: Подршком социјалним категоријама ублажити посљедице инфлације

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас у Бањалуци са представницима Уједињених нација, које је предводила регионална координаторка УН-а у БиХ Ингрид Мекдоналд .
Састанак у Бањалуци - Фото: РТРС
Састанак у БањалуциФото: РТРС

На састанку је разматрана тренутна економска ситуација, те планови за спровођење циљева одрживог развоја до 2030. године, гдје ће у фокусу бити креативност, знање и технологије.

Министарка Видовић је представнике Уједињених нација информисала о макроекономским кретањима и мјерама које је Република Српска предузела како би се ублажиле посљедице инфлације, а у оквиру којих је реализована подршка социјалним категоријама. Министарка је истакла да је Програм економских реформи дефинисао кључне области на којима ће се радити, а међу којима важну улогу заузима програм демографске обнове, саопштено је из ресорног министарства.

Разговарано је и о пореској политици, те плановима на унапређењу економске ситуације у Републици Српској, с посебним нагласком на подршку привреди и пољопривреди, за које су у овогодишњем буџету, у складу са опредјељењем Владе Републике Српске, издвојена значајна средства.