latinica  ћирилица
03/02/2023 |  14:00 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Лице лишено слободе због пријетње смрћу градоначелнику Требиња (ВИДЕО)

Припадници Полицијске станице Требиње лишили су синоћ слободе Глигора Алексића, који је, на Фејсбук страници локалне "Херцег телевизије" пријетило смрћу градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу и још пет лица.
ПУ Требиње - Фото: РТРС
ПУ ТребињеФото: РТРС

Ћурић рекао је да се, послије јавне објаве, не осјећа сигурно. Очекује да институције раде свој посао. Окружно јавно тужилаштво случај је окарактерисало као кривично дјело "угрожавање сигурности".

- Искрено, не можете се осјећати сигурно, без обзира о коме се ради. Кажем да треба свако почети од себе, како би се он осјећао. То се десило управо јуче, послије иступа Небојше Вукановића и његовог дјеловања. Људи на неки начин добију крила кад виде да неко нешто ради а не санкционише се - каже Ћурић.

Према незваничним информацијама, а како стоји на Фејсбук профилу, ријеч је о Требињцу Глигору Алексићу. Њему је полиција претресла стан, изузела рачунар и два мобилна телефона. О свему је обавијештено Окружно јавно тужилаштво Требиње, које је случај окарактерисало као кривично дјело угрожавање сигурности.

- Лице је од стране полиције ПУ Требиње, три пута документовала кривично дјело угрожавање сигурности, пријетње разним лицима. Лице је познато  по овом кривичном дјелу - додала је Јована Цвијетић портпаролка Полицијске управе Требиње.

Осим градоначелнику увреде и пријетње упућене су директору ЕРС Луки Петровићу, начелнику Полицијске управе Синиши Лакети, привреднику Братиславу Пиџули, Илији Таминџији, народном посланику и Жарку Лакети, савјетнику министра спољние трговине и економских односа БиХ.