latinica  ћирилица
03/02/2023 |  14:25 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Вулић: Дејтон подривају недорасли политичари, санкције хране српски инат (ВИДЕО)

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић оцијенила је за Срну да Дејтонски мировни споразум подривају једино "недорасли политичари" једног дијела политичког Сарајева, те поручила да санкције не доприносе ничему, већ само хране српски инат и љубав према Републици Српској.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Откад се то борба за изворни Општи оквирни споразум за мир у БиХ назива угрожавањем темеља Дејтона? - упитала је Вулићева, коментаришући наводе бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића да су санкције појединцима "попут предсједника Републике Српске Милорада Додика, нужне, јер угрожава темеље Дејтонског мировног споразума".

Истакла је да Дејтонски мировни споразума подривају једино "недорасли политичари попут Бећировића" и да је општепозната потреба дијела политичког Сарајева да "по памет иду у разне амбасаде, а посебно британску и америчку".

- Бећировић није научио ходати по Предсједништву БиХ, а држао би лекције једином државнику као што је Додик - каже Вулићева.

Вулићева је рекла да "недорасли политичари" једног дијела политичког Сарајева нису у стању уредити односе у Федерацији БиХ, гдје власт није била формирана ни четири године.