latinica  ћирилица
03/02/2023 |  21:25 ⇒ 21:26 | Аутор: РТРС

Кошаркаши Партизана убједљиво савладали екипу Жалгириса

Кошаркаши Партизана убједљиво су као гости савладали екипу Жалгириса 88:74, у утакмици 23. кола Евролиге. Црно-бијели су везали трећу побједу у елитном такмичењу и показали да су озбиљан кандидат за плеј-оф такмичења.
КК Партизан - Фото: РТРС
КК ПартизанФото: РТРС

Одлично су црно бијели ушли у утакмицу, прије свега дефанзивно, а онда се отворило и у нападу. Брзо је Партизан дошао до двоцифрене предности, а највише у првом полувремену када су имали 22 поена више од противника.

У другом полувремену односно у трећој четвртини много боља одбрана домаћег тима, који је успио да наметне своју игру и да приђе на шест поена заостатка.

Већ на почетку четврте четвртине мини серијом од 6:0 Партизан је успио да врати комотнију предност након тројке Алена Смаилагића. Сјано су се црно-бијели бранили, одржавали предност и дошли до важне побједе, прве у Каунасу.

У побједничком тиму шест играча је имало двоцифрен учинак. Папапетру 17 поена,Лесор и Пантер по 14 поена,Ледеј и Ексум по 11, а 10 поена је дао Нанели. У домаћем тиму најефикаснији са 17 поена био је Игнас Браздеикис .