latinica  ћирилица
04/02/2023 |  16:12 ⇒ 20:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Гинисов рекорд оборило 256 Милица Јовановић

Гинисов свјетски рекорд за "највећи скуп људи са истим именом и презименом" оборен је данас у Београду и то окупљањем 256 Милица Јовановић у исто вријеме у једном тржном центру у престоници Србије.
Оборен Гинисов рекорд-256 Милица Јовановић (Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ) -
Оборен Гинисов рекорд-256 Милица Јовановић (Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ)

Обарању рекорда присуствовао је представник Гинис свјетског рекорда Глен Полард који је предао званични сертификат организаторима догађаја којим се потврђује нови Гинисов рекорд.

Полард је честитао свим Милицама Јовановић и организаторима, а након што је предао сертификат, Милицама су подијељени поклони.

Организатори обарања рекорда окупили су 256 Милица Јовановић на догађају "Важно је звати се Милица", а на основу статистичких података да је у Србији најчешће женско име Милица, а презиме Јовановић.

Претходни Гинисов рекорд у овој категорији постављен је 2022. године у Токију гдје се у биоскопу окупило 178 људи са истим именом и презименом - Хироказу Танака.

До 2022. године, Гинисов рекорс за "највећи скуп људи са истим именом и презименом" припадао је Мартама Стјуарт које су окупљене у Њујорку током телевизијске емисије 2005. године.